Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ: Δεν καταβλήθηκαν ούτε σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα - Άγνωστο πότε θα πληρωθούν





Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης σήμερα (23/10/2015) ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Ωστόσο τα επιδόματα δεν καταβλήθηκαν ως έπρεπε παρατείνοντας την αγωνία τουλάχιστον 635.000 δικαιούχων.
Για το ζήτημα δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ούτε η υπηρεσία του ΟΓΑ με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να βρίσκονται στο «σκοτάδι» μην ξέροντας πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα.
Όπως είχε δηλώσει ο κ. Νεφελούδης, τα επιδόματα ήταν να καταβληθούν έως και σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το οποίο ωστόσο δεν έγινε. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή να γίνεται ακόμη και στις 30 του μήνα.
«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι η καθυστέρηση σημειώθηκε λόγω της κατάληψης του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ».
Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν το τέλος του Οκτωβρίου…





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου