Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Καταργούνται από φέτος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας





ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ

Σε αλλαγές από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με στόχευση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Τρύφων Αλεξιάδης, «να τα κάνουμε πιο δίκαια».
Σε νέες του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως πλέον δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται από τα τέλη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη θα πληρώνουν όλοι. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας σήμερα, Παρασκευή (23/10/2015) στα Παραπολιτικά Fm, ανέφερε ότι φέτος ο τρόπος υπολογισμού θα αλλάξει ριζικά, καθώς θα υπολογίζονται τα κυβικά και η αξία του αυτοκινήτου.
Στόχος του υπουργείου, όπως ανέφερε είναι «να πληρώσουν υψηλότερα τέλη οι ιδιοκτήτες μεγάλων και ακριβών αυτοκινήτων». 
Μάλιστα, διευκρίνισε πως «θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας για να μπορέσουμε να είναι πιο δίκαια».
«Είχαμε δύο επιλογές. Ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση και να μεταφέρουμε το φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
Την ίδια ώρα, διευκρίνισε πως δεν είναι έτοιμος να πει κυβικά ή ποσά αξίας που θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας , ωστόσο άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι φορολογικά θα υπολογίζεται κυρίως η αξία.
«Δεν είναι δυνατό για ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών που κάνει 40.000 ευρώ να μην πληρώνεται ούτε ένα ευρώ φόρος και να πληρώνει τέλος ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών που αξίζει 3.000 με 4.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους ξεκαθάρισε πως «εάν έχουν μεγάλο κυβισμό ή είναι ακριβά θα φορολογηθούν».
Το γενικότερο πλαίσιο είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας αυτοκίνητα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ως τη μεθεπόμενη εβδομάδα, είπε ο υπουργός, έτσι ώστε οι πληρωμές να ξεκινήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου και να ολοκληρωθούν ως τα τέλη του έτους.







www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου