Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Tελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπ. Οικονομίας: Στόχος η βιομηχανική πολιτική και το ΕΣΠΑ




Θα συνεχιστούν οι δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος που ξεκίνησαν από τον υπηρεσιακό υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη, όπως δήλωσε στην τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου ο Γιώργος Σταθάκης.
 Ο υπουργός σημείωσε με έμφαση ότι η ανάδειξη του ΕΣΠΑ και της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής σε ανεξάρτητους τομείς του υπουργείου δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση πολιτικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο κ. Σταθάκης ανέλαβε το ίδιο χαρτοφυλάκιο που είχε και στην προηγούμενη θητεία και επεσήμανε ότι εκτός από την απορρόφηση των 20 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα δοθεί έμφαση για την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
«Μετά τη νέα σαφή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση, είναι η ώρα για έργα», είπε ο κ. Σταθάκης. Συνεχίζοντας σχετικά με την αναβάθμιση των δύο τομέων, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η βιομηχανική παραγωγή τη στιγμή μάλιστα που ο στόχος που έχει θέση η Ευρώπη είναι η βιομηχανική παραγωγή να ανακάμψει στο 20% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ έως το 2020. «Πρέπει να γίνουν πολλά και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα», συνέχισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «στόχος είναι η βιομηχανία να αποτελέσει βασικό πυλώνα εξόδου από την κρίση».
Για το επόμενο διάστημα όπως είπε στόχος είναι η εξασφάλιση των πόρων από το παλαιό ΕΣΠΑ, να ξεπεραστούν οι παθογένειες του παρελθόντος, να ενεργοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ και οι κοινοτικοί πόροι να καταλήγουν εκεί για τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάζονται.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία υφυπουργείου βιομηχανίας και υπογράμμισε τη σημασία της σύστασης αρμόδιου υφυπουργείου που θα διαχειριστεί τα κοινοτικά κονδύλια. Ο ίδιος σχολίασε χαριτολογώντας: «τα Χανιά έρχονται και επανέρχονται στον τομέα της ανάπτυξης, και με τον ίδιο τρόπο εκτιμούμε ότι θα επανέλθει η ανάπτυξη στα Χανιά δημιουργώντας μια σταθερή σχέση.»
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε: «το έργο μπροστά μας είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς» και σχολίασε ότι ήδη οι συνεργάτες του άρχισαν να του θέτουν θέματα προς επίλυση
Η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει σημείωσε πως είναι από τα πιο δύσκολα, σημαντικά και κομβικά, αφού στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η ίδια δήλωσε πως έχει πολύ όρεξη για δουλειά και πως θα αξιοποιήσει κάθε καλή ιδέα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Η κυρία Τζάκρη σημειολογικά ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος σε μια σύσκεψη στα μέσα της δεκαετίας του '50 με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας είχε απαντήσει όταν ο δεύτερος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μίας βιομηχανίας: «μου τρως τον προϋπολογισμό αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα», για να τονίσει η κυρία Τζάκρη: «ο στόχος είναι να ανάψουν περισσότερα φουγάρα.»










www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου