Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Συμφωνία - Καμμένος: «Όχι» στον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο σπαραγμό

                ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στην κρισιμότητα των στιγμών στάθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας. 
«Είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί», είπε ο κ. Καμμένος και εξέφρασε τη ντροπή του για το γεγονός ότι το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι στα αγγλικά.
«Αν αποφασίζαμε με μόνο γνώμονα τη συνείδησή μας, θα ψηφίζαμε με ένα "όχι". Προέχει όμως το συμφέρον της πατρίδας», είπε ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει «ναι» για να μην επικρατήσει στη χώρα ο εθνικός διχασμός.
«Φοβάμαι τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο σπαραγμό. Δεν έχω το δικαίωμα να πάρω στους ώμους μου τέτοιο βάρος. Αν εκτελέσουν τις απειλές που μας έχουν εξαπολύσει, φοβάμαι ότι δεν θα το αντέξει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστρεψε τα βέλη του κατά των δανειστών τονίζοντας πως έκαναν το ευρώ ρόπαλο και το χρησιμοποίησαν κατά της Ελλάδας.
«Σε αυτό το κείμενο όμως μπαίνουν αντισυνταγματικές διατάξεις, που αντίκεινται στο ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση και στο Υπουργείο Άμυνας λένε ότι η συνθηκολόγηση είναι χειρότερη της παραδόσεως», είπε ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε πως στα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές στις αμυντικές δαπάνες αλλά ξεκαθάρισε πως για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ.www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου