Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Συμφωνία για την Ελλάδα με δύσκολα μέτρα, '' Τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη''

 Η νύχτα αποδείχτηκε μακράν και η μέρα έφερε την πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας αλλά τα χαμόγελα είναι πικρά για πολλούς.
Η καγκελάριος της Γερμανίας υποχώρησε, αφού πίεσε ασφυκτικά και εκβιαστικά την ελληνική κυβέρνηση, η Γαλλία επέμεινε μέχρι τέλους και έφτασε σε σημείο να έρθει σε ρήξη με την Γερμανική κυβέρνηση, για να καταλήξουν τελικά σε μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του, όμως, επώδυνα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας βγήκε χαμογελαστός, αν και εμφανώς ταλαιπωρημένος από την σύνοδο κορυφής και είπε στους δημοσιογράφους, που τον περίμεναν από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι θα μιλήσει στα ελληνικά! Ο έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η συμφωνία θα έχει δύσκολη υλοποίηση με αναπόφευκτες υφεσιακές τάσεις όμως εγγυήθηκε ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη... αυτή τη φορά θα πληρώσουν αυτοί που ξέφευγαν , γιατί τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. ..Κερδίσαμε την αναδόμηση και αναδιάρθρωση  του χρέους και 35 δις για αναπτυξιακά προγράμματα, που όταν επιστρέψει η εμπιστοσύνη από τις αγορές, θα αντισταθμήσουν τα υφεσιακά μέτρα'' . Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε '' αποτρέψαμε την τραπεζική ασφυξία και ένα σχέδιο που είχε προσχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια αλλά και την μεταφορά της περιουσιακής κατάστασης στο εξωτερικό'' . Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε ένα ταμείο απόσβεσης χρέους με 50 δις, σαν εγγύηση για το χρέος της Ελλάδας αποτρέποντας τη μεταφορά του στο εξωτερικό με σκληρές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. 
Εν κατακλείδι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε συγκινημένος, στείλαμε ένα μήνυμα Δημοκρατίας και Αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο...

 Μαρία Αράπογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου