Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ 7 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP

Τη χορήγηση στην Ελλάδα δανείου γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ ενέκρινε καταρχήν το Eurogroup στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα Πέμπτη, μεταδίδει το Bloomberg. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο αναφέρει το πρακτορείο.
Η ελληνική κυβέρνηση πέρασε τον πρώτο σκόπελο με επιτυχία, αφού μετά την υπερψήφιση από την Βουλή  των προαπαιτούμενων μέτρων για μία συνολική συμφωνία χρηματοδότησης, το Eurogroup που συνεδρίασε σήμερα ενέκρινε το δάνειo γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα δόσει ανάσα ρευστότητας στη χώρα, μέχρι την ολοκλήρωση της τελικής συμφωνίας.
 Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚT για τον ELA. Όπως είχε διαμηνυσει ο Μάριο Ντράγκι η ΕΚΤ περίμενε θετικές εξελίξεις προκειμένου να αποδεσμεύσει μεγαλύτερα κεφάλαια προς τις ελληνικές τράπεζες. Δεν αποκλείεται λοιπόν, μετά από την εξέλιξη αυτή, να αποφασίσει σήμερα  την αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELΑ. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια, για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, αναφέρεται στο Bloomberg.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου