Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα - Τσίπρας: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών και η καταβολή μισθών και συντάξεων




Νέο αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος υπέβαλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά προς τους ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.
Ο κ. Τσίπρας λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας για επιβολή capital controls και τραπεζική αργία, με διάγγελμα που απεύθυνε στον ελληνικό λαό διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών και η καταβολή μισθών και συντάξεων και ζήτησε να κυριαρχήσει νηφαλιότητα και υπομονή.
Την ίδια στιγμή, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.
«Η απόφαση του Eurogroup να μη δώσει μία ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος αποτελεί μία πρωτοφανή απόφαση αμφισβήτησης στα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η απόφαση της ΕΚΤ για μη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί τραπεζική αργία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Αυτή η απόφαση έχει στόχο να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού. Δε θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα πεισμώσουν τον ελληνικό λαό για να απορρίψει τους εκβιασμούς», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έστειλε εκ νέου το αίτημα ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος στους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας ότι αναμένει την αντίδρασή τους. «Είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup και που θα δώσει την δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ρευστότητα», είπε συγκεκριμένα.




www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου