Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Νυχτερινή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λιου για συνέχιση των συνομιλιών με την Ευρώπη



Ενας μαραθώνιος επαφών και συνομιλιών βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη με διαβουλεύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι διεργασίες σε παρασκηνιακό και μη επίπεδο τις τελευταίες ώρες είναι καταιγιστικές με στόχο να ανασχεθούν οι επιπτώσεις για την αγορά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα μίας ελληνικής χρεοκοπίας με ορίζοντα... το δημοψήφισμα.
Σχετικά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε νέα μεταμεσονύκτια τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας του ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.
Το ελληνικό θέμα πλέον παίζεται μεταξύ Βερολίνου - Παρισιού και Ουάσιγκτον με ορόσημο την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη 1η Ιουλίου από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Σήμερα, δε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους αρχηγούς όλων των μεγάλων κομμάτων της χώρας σε μία έκτακτη σύσκεψη στην καγκελαρία στο Βερολίνο σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
Η σύσκεψη γίνεται προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», από τη συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, ενώ κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».
Επίσης στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε υπουργικό με περιορισμένη σύνθεση μόνο για το ελληνικό ζήτημα.




www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου