Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Λέμε «όχι» και στους… τρομοκράτες!



Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…

Φτάσαμε στο σημείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που μέχρι προχθές δεν έκανε ούτε μια κίνηση για την πραγματική ελάφρυνση των βαρών που θα έπεφταν στην πλάτη του ελληνικού λαού, να δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο των «θεσμών» με το οποίο θα δήλωνε απόλυτη υποταγή ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αν έβαζαν την υπογραφή τους και το μετέτρεπαν σε νόμο του κράτους.
Ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες γνωρίζαμε πως από την πλευρά των θεσμών δεν υπήρχε κείμενο, διότι αυτό που εν συνεχεία εμφάνισε ο Γιούνκερ είχε… αποσυρθεί, τώρα έρχεται ο πρόεδρος της Κομισιόν να «ενδιαφερθεί» για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Έφτασε, δε, στο σημείο να… τιτιβίσει στα ελληνικά, πιστεύοντας πως εκείνον περίμεναν οι Έλληνες για να ενημερωθούν για τα όσα φρικιαστικά για το μέλλον του λαού μας, περιέχονται στην πρόταση των τοκογλύφων δανειστών.
Βγήκαν, λοιπόν, τα «παπαγαλάκια» και άρχισαν τη σπέκουλα με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ γνωρίζει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορούν να «τινάξουν» στον αέρα το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωζώνης και θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να επιτευχθεί συμφωνία, έστω και στο παρά ένα της απόλυτης καταστροφής.
Τις επόμενες ώρες θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη έχει σημάνει συναγερμός, ενόψει του ανοίγματος των ασιατικών αγορών νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένα… ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης των αγορών, εφόσον αυτό συμβεί τελικά, θα προκαλέσει νέο γύρο εξελίξεων εντός και εκτός της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση οφείλει, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ακόμα και αν χρειαστεί να έρθει σε οριστική ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές. Κάθε ώρα που περνά προκαλεί και νέα δεδομένα, αφού τα «γεράκια» της παγκόσμιας οικονομίας δεν πρόκειται, από την πλευρά τους, να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Η ωριμότητα και ψυχραιμία των Ελλήνων και η υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ώστε να μην δεχτεί ούτε ένα από τα μέτρα που θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας, θα κρίνουν –συνδυαστικά- το αποτέλεσμα αυτής της «μάχης».
Διότι σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που δεχόμαστε ως Έλληνες, θα έχουμε τύχη για να τον κερδίσουμε, μόνο αν αντιπαραθέσουμε το δικαίωμά μας στην ελπίδα και το δίκαιο των αιτημάτων μαςαφού τα 5 χρόνια σκληρής λιτότητας, κανένα απολύτως θετικό αποτέλεσμα δεν είχαν για την οικονομία της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου