Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Eurogroup - Μήνυμα Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα: Μεταρρυθμίσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου




Τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να εφαρμόσει η Ελλάδα το πρώτο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών, ώστε να εκταμιευθούν 2 δισ. ευρώ, έδωσε ο πρόεδρος του Eurogoroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίηση των υπολοίπων ομολόγων του για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ωστόσο όπως… υπενθύμισε πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά, τονίζοντας παράλληλα ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.
Όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, ενημέρωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό τομέα.
Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «κλειδί» είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου