Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΦΙΜ - Συζήτηση με θέμα: "Η Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων"



Στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων 'Τρίτες με Κέφι(μ)', το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης διοργανώνει συζήτηση, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ώρα 19.30 στο Polis Art Cafe,(Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, είσοδος και από Πανεπιστημίου)  με θέμα:  "Η Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων".
Θα μιλήσουν οι:
-Δημήτρης Σκούρας -πρώην Δήμαρχος Ξυλόκαστρου
-Μελίνα Δασκαλάκη -Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων
-Χρήστος Μαντάς -Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης
Συντονιστής: Στρατής Κατάκος (υπό επιβεβαίωση)
Είναι ένα έργο που έχουμε δει ξανά και ξανά.
Οι Δήμαρχοι, όπως και όλοι οι υποψήφιοι, θέλουν να εκλεγούν. Αρκετές φορές, για να το πετύχουν μοιράζουν υποσχέσεις. Αλλά για να τις υλοποιήσουν πρέπει να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Αν έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση ή έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν, τότε μπορεί να παράγουν ποιοτικό έργο. Όμως αρκετές φορές οι Δήμαρχοι σπαταλούν τα χρήματα αυτά σε διορισμούς και έργα βιτρίνας. Οι δημότες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το κόστος, αφού τα χρήματα δεν βγαίνουν απ' την τσέπη τους. Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι: υπερχρεωμένοι Δήμοι, υπεράριθμο προσωπικό και εστίες διαφθοράς.
Μπορεί η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων να περιορίσει τα προβλήματα αυτά; Να δημιουργήσει υπεύθυνους δημότες που θα εκλέγουν ικανούς Δημάρχους; Ή, μήπως, η έλλειψη κατάλληλης παιδείας, τεχνογνωσίας και θεσμών θα έχουν αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα προβλήματα;
Συζητάμε ένα χρόνιο πρόβλημα με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό event στο facebook ή στη διεύθυνσηinfo@libertyforum.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου