Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Χαλκιδική: Ένταση έξω από το σπίτι ιερέα μετά την έκκλησή του για τα μεταλλεία




Ένταση σημειώθηκε χθες το βράδυ, στην περιοχή της Στρατονίκης Χαλκιδικής... Ομάδα περίπου 50 ατόμων που φέρονται να εργάζονταν στα μεταλλεία μετέβησαν έξω από το σπίτι του ιερέα για να διαμαρτυρηθούν, αναφορικά με  το περιεχόμενο του κηρύγματός του στην εκκλησία την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας από άμβωνος είχε μιλήσει για ομοψυχία, καλώντας τους πιστούς να σταματήσουν να διχάζονται για το θέμα των μεταλλείων, κάτι που ορισμένους μάλλον τους ενόχλησε.
Το περιστατικό περιορίστηκε μόνο σε φραστική ένταση και καθώς δεν γνώριζε αρχικά ο ιερέας ποιοι ήταν έξω από το σπίτι του κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να μεταβεί περιπολικό στο σημείο. Ταυτόχρονα, όταν κατάλαβε και ο ίδιος ο ιερέας ότι ήταν μεταλλωρύχοι αυτοί που διαμαρτύρονταν  βγήκε έξω από το σπίτι του, να τους μιλήσει και έτσι έληξε εκεί το θέμα και αποχώρησαν.
Πρόσθετα, τόσο ο ίδιος ο ιερέας όσο και η Αστυνομία, αλλά και οι μεταλλωρύχοι διαψεύδουν φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και έκαναν λόγο για δήθεν επίθεση με πέτρες και πυροβολισμούς… Ο ιερέας σύμφωνα με την Αστυνομία τόνισε στις Αρχές ότι δεν επιθυμεί την δίωξη όσων διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του και εκείνων που έστω και φραστικά μόνο …ξέφυγαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου