Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κατρούγκαλος: Να βρούμε ισοδύναμα για να μη μειωθούν συντάξεις και ΕΚΑΣ
«Ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του μνημονίου που θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και ΕΚΑΣ αναζητά η κυβέρνηση», όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που διατηρεί το ίδιο χαρτοφυλάκιο.
«Το συνταξιοδοτικό πρέπει να το μεταρρυθμίσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει προ πολλού. Τώρα, έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ. Άρα, έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα που να μη θίγει τους αδύναμους και να είναι μακροχρόνια βιώσιμο», ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κοπεί το ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε αρνητικά και εξήγησε: «Γι΄ αυτό το λόγο είχα φωνάξει τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Εργασίας. Ήξερα ότι δεν είχαμε διαπραγματευτική ισχύ να αποτρέψουμε τα συγκεκριμένα μέτρα που ζήταγαν. Άρα τι τους ζήτησα: “Αν εμείς σας φέρουμε μια δική μας μεταρρύθμιση, συνολική, θα δεχθείτε να αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μέτρα;”. Κι αυτό μπήκε στο μνημόνιο».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου