Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη




 Σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε τη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση διασκευή Νίκης Τριανταφυλλίδη.
Μια ανατροπή, μια αναίμακτη επανάσταση, οι γυναίκες παίρνουν την  εξουσία με ένα μελετημένο σχέδιο.
Με αρχηγό την Πραξαγόρα, μεταμφιέζονται σε άντρες και πηγαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου να ψηφίσουν. Ένα έξυπνο κόλπο, που τους δίνει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η διασκευή της Νίκης Τριανταφυλλίδη τοποθετεί τις Εκκλησιάζουσες στο παρόν, τη σύγχρονη εποχή του μνημονίου, σεβόμενη ωστόσο το διαχρονικό ούτως η άλλως πνεύμα του Αριστοφάνη. Η Πραξαγόρα και γυναίκες της Αθήνας, συμβολίζουν το νέο αίμα στην πολιτική σκηνή, τους πολιτικούς που είναι αμόλυντοι από την αρρώστια της εξουσίας και έρχονται αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους, ανατρέποντας το βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς των προηγούμενων γενιών. Θεσπίζου ένα δίκαιο πολίτευμα. Ίσα δικαιώματα για όλους, όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, ένα κοινό σύστημα διαβίωσης, ένα κοινό δημόσιο ταμείο, δίκαιος καταμερισμός του πλούτου και πάνω απ όλα πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, τροφή, στέγη, εργασία, εκπαίδευση. Μια πολιτική σάτιρα που στηλιτεύει με κωμικό και ταυτόχρονα  καυστικό τρόπο τα κακώς κείμενα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος και περνά μηνύματα αφύπνισης και εγρήγορσης όλων μπροστά στους κινδύνους που έρχονται από παντού. Μια αλλαγή που για να πετύχει πρέπει να αποφύγει τις κακοτοπιές, για να μπορέσει να είναι κατ ουσίαν και όχι μόνο κατ όνομα δίκαιη.

Μετάφραση διασκευή Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Σκηνοθεσία κινησιολογία Ζωή Μασούρα.
Μουσική Επιμέλεια Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Κοστούμια Μαρία Δρακοπούλου
Ερμηνεύουν
Μαρία Δρακοπούλου, Ζωή Μασούρα, Στάθης Γεωργόπουλος, Βασίλης Κουσουνέλος, Γιώργος Δαρείος.  


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου