Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Καιρός: Τοπικά μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο



Πρόσκαιρες μπόρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο, θα αποτελέσουν τις «παραφωνίες» του γενικά αίθριου καιρού που προβλέπει για αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Γενικά αίθριος θα είναι αύριο Σάββατο ο καιρός στην Ελλάδα, με πρόσκαιρες μπόρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6-7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.
Στην Αττική, αίθριος θα είναι ο καιρός εκτός από τα βόρεια του νομού όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανά μπόρες, με βαθμιαία βελτίωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα με πρόσκαιρους όμβρους και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 και κατά τόπους στα νότια 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα
Κυριακή 12/07
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 13/07
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τρίτη 14/07
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.
Τετάρτη 15/07
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
Πέμπτη 16/07
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου