Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στις τράπεζες
Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των τραπεζών, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών θα επανέλθουν και οι τράπεζες σε κανονικούς ρυθμούς.
Παράλληλα, διαμήνυσε ότι αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως  από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι τράπεζες.
Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στις παρενέργειες που υπάρχουν για την πραγματική οικονομία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εξυπηρέτησή τους πολλές κοινωνικές ομάδες και στην ανασφάλεια που διακατέχει τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, οι οποίοι έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ , Κούκος Σταύρος, ζήτησε ενημέρωση και απαντήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ για θέματα που αφορούν στην επάρκεια της ρευστότητας, στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, στο μέλλον των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, στο ενδεχόμενο νέων αναδιαρθρώσεων και κατέληξε ότι, η ΟΤΟΕ σε κάθε περίπτωση θα υπερασπίσει την απασχόληση των εργαζομένων για την οποία απαίτησε να είναι στις προτεραιότητες του ενδιαφέροντος των επιλογών που θα υπάρξουν στο Τραπεζικό Σύστημα στις νέες συνθήκες.www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου