Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μνημόνιο 3 – Βουλή: Αιχμές Κωνσταντοπούλου για τη διαδικασία – Αποχώρησε από το προεδρείο




Αφού διεξήγαγε ψηφοφορία για την έγκρισης της απόφασης της Διάσκεψης σε σχέση με τη διαδικασία, κάλεσε τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.
«Εύχομαι αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο», δήλωσε με νόημα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εγκαταλείποντας το προεδρείο. 
Μερίδα βουλευτών χειροκρότησαν την Πρόεδρο όταν ανακοίνωσε την απόφασή της να κατέβει από την έδρα. Ενώ, πριν το πράξει, εγκάλεσε στην τάξη τη βουλευτή της ΝΔ, κ. Άννα Καραμανλή λέγοντας: "Ποια είναι η κυρία που φώναξε άιντε".
Η Ολομέλεια ενέκρινε την απόφαση της Διάσκεψης για ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είχε προτείνει να μην τηρηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος ως προς τον χρόνο των ομιλητών ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε μεγαλύτερη διάρκεια.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, την απόφαση υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης ο οποίος και ενημέρωσε ότι δεν θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.






www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου