Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 - Τσίπρας: Μας έκλεισαν τις τράπεζες γιατί δώσαμε το λόγο στο λαό
Βολές κατά των Ευρωπαίων ηγετών για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα αμέσως μόλις κήρυξε το δημοψήφισμα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
«Επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία και θα διαπραγματευτούμε για μια βιώσιμη λύση», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «στόχος μας είναι ακόμα η βιώσιμη λύση.
Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως στις διαπραγματεύσεις έπεσαν προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Παραμένουμε στο τραπέζι μέχρι τέλους και θα είμαστε εκεί και τη Δευτέρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους. Η δημοκρατική επιλογή του λαού είναι ισχυρότερη από εμάς», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα την Κυριακή στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όχι σημαίνει πίεση για δίκαιη συμφωνία που τα βάρη θα πάνε στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Συμφωνία με μεταρρυθμίσεις με τιμωρία για τους διαπλεκόμενους. Το όχι δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ένα αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία για το πώς θα ζήσουμε την επόμενη μέρα. Όχι δε σημαίνει ρήξη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών. Σημαίνει πίεση για συμφωνία με λύση για το χρέος».
Παράλληλα έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι εκβιάζουν και σας καλούν να ψηφίσετε «ναι σε όλα» χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση. «Το εγχώριο πολιτικό σύστημα μάς οδήγησε στη χρεοκοπία και προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη σε εμάς που θέλουμε τη σωτηρία, και ονειρεύονται την επιστροφή τους».
Απευθυνόμενος στο λαό τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αυτές οι δυσκολίες θα είναι προσωρινές.
«Επιμένουν να συνδέουν το όχι με την παραμονή στο ευρώ. Λένε ψέματα. Όσοι τα λένε είναι εκείνοι που τα έλεγαν και στο παρελθόν. Προσφέρουν κακή υπηρεσία για τον λαό και την Ευρώπη. Πριν ένα χρόνο υπήρξα υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και ζήτησα το τέλος της λιτότητας. Εντός Ευρώπης που πρέπει να πάψει να φέρεται αντιδημοκρατικά».
Κλείνοντας τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα. Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την ψυχραιμία που έχετε δείξει αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Η κατάσταση είναι πρόσκαιρη και δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Οι καταθέσεις δεν θα χαθούν, αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία και σας καλώ να πούμε Όχι στις συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ευρώπη. Να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης», είπε ο πρωθυπουργός στο νέο διάγγελμά του. 


www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου