Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΗ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και η επικράτηση θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο από τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Μεγάλη εβδομάδα. Τα φαινόμενα πάντως δεν θα είναι ισχυρά ενώ από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά: Τη Μεγάλη Τρίτη 7/4 ο καιρός στην Ήπειρο, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα είναι άστατος με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί, αλλά από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 15 βαθμούς, στα νότια τους 17 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 18 βαθμούς.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 8/4 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, το Κεντρικό Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση κατά 1-3 βαθμούς και θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ιδιαίτερα ενισχυμένοι, αφού τοπικά θα φτάνουν τα 7-8 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί παγετός.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις. Τη μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα φτάνοντας τοπικά τα 6-7 μπ. ενώ τη Κυριακή του Πάσχα θα εξασθενήσουν στα 3-5 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο , από τα δυτικά και την Κυριακή του Πάσχα θα πλησιάσουν τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

http://www.meteo.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου