Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ -ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΟΛΜΙΑ;


Στο διεθνές συνέδριο - έκθεση RESOURCE - ECOBUILD 2015, στο Λονδίνο μετείχε, αρχές Μαρτίου, το μέλος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Λάμπρος Μπούκλης, υπεύθυνος σε θέματα πράσινης οικονομίας, ο οποίος έλαβε μέρος σε διαγωνισμό καινοτόμων προτάσεων σχετικά με την κυκλική οικονομία και την διαχείριση στερεών αποβλήτων με αναφορά στην ανακύκλωση, στην επαναχρησιμοποίηση και στην συλλογική διαχείριση.
Η καινοτόμος πρόταση επιλέχθηκε ως μία από τις έξι (6) καλύτερες και παρουσιάστηκε από τον Λ. Μπούκλη σε εξειδικευμένο ακροατήριο, όπου έτυχε και περαιτέρω θετικών σχολίων και προτάσεων για σχεδιασμό - υλοποίηση.
Το θέμα αυτό θα παρουσιάσει ο Λ. Μπούκλης και στο Διήμερο Βήμα Διαλόγου για την Οικονομία, την Κοινωνία, την Οικολογία, την Δημοκρατία, τα Δικαιώματα, την Παιδεία και την Πολιτική, το οποίο διοργανώνουν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ το Σαββατοκύριακο 14 και 15/3, στην Αθήνα.
Αντί να περιμένουμε να πραγματοποιηθούν από …μόνες τους ανάλογες καινοτόμες προτάσεις και στην χώρα μας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία. Περισσότερο από ποτέ απαιτείται σήμερα πολιτική συζήτηση για το που θέλουμε να πάμε ως κοινωνία, τι θέλουμε να αλλάξουμε και πώς. Η κοινωνική και οικολογική καινοτομία και η πράσινη οικονομία πρέπει να είναι βασικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας από την πολλαπλή κρίση και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής – κατανάλωσης. Γι αυτό πήραμε την πρωτοβουλία ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να διοργανώσουμε ένα βήμα διαλόγου για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, προτάσεις και ιδέες για την Οικονομία, την Κοινωνία, την Οικολογία, την Δημοκρατία, τα Δικαιώματα, την Παιδεία και την Πολιτική.
Για όσους/ες θέλουν να συμμετάσχουν στο διήμερο, Σάββατο 14/3 - Κυριακή 15/3, στην Αθήνα, Κέντρο Ενημέρωσης EUROPE DIRECT Δήμου Αθηναίων, (πίσω από το Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων, Ακαδημίας 50, είσοδος από πλευρά Σόλωνος):
- το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου: http://prasinoi.gr/dialogue-2/
- η φόρμα συμμετοχής για την καλύτερη οργάνωση του διημέρουhttps://docs.google.com/forms/d/1rJ2zHbAAfhqq_NfIeumrpsHdt3VtMdRy8tWdJupjfck/viewform?usp=send_form

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου