Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τ.Κουίκ: Ήθελε πολλά κότσια αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής



Ερωτηθείς, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», για τις διαρροές περί απαίτησης νέου πακέτου προαπαιτούμενων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ τόνισε πως «οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή προσθήκη δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς νέα απόφαση Συνόδου Κορυφής, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο. 'Αρα, κάθε συζήτηση επάνω σε διαρροές είναι περιττή».
«Σε ό,τι αφορά την τελική συμφωνία με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση «τρέχει» τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής αξιωματούχους των Θεσμών, ώστε να επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος της 19ης Αυγούστου» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουίκ, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι «δραχμόβιες» φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο απίστευτος - για την αριστερή τους συνείδηση - στόχος τους να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης».
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι καθυστέρησε- και με το δημοψήφισμα - την επίτευξη συμφωνίας επί έξι μήνες, χωρίς σημαντικό όφελος, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε δραματικά, ο κ. Κουίκ είπε ότι «συμφωνία στα μέτρα Σόιμπλε, αυτή η Κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει».
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έμπαιναν ούτε στην λογική του grexit, ούτε στην λογική των πεντάμηνων συμφωνιών.
«Ήθελε πολλά κότσια, που δεν τα είχε κανένας προηγούμενος Πρωθυπουργός την τελευταία πενταετία, να είσαι επί 17 ώρες μέσα σε μία Σύνοδο Κορυφής με πολλές κάνες περιστρόφων γυρισμένες επάνω στο κορμί της Ελλάδας. Εκεί δεν διαπραγματευόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί διαπραγματευόταν η ίδια η πατρίδα μας, μέσα σε μία κόλαση πολυεπίπεδων διαπραγματεύσεων στην Ολομέλεια της Συνόδου, αλλά και με αλλεπάλληλες τετραμερείς διαβουλεύσεις και με λίγους αλλά αποφασισμένους συμπαραστάτες μας όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος και δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα» τόνισε ο κ. Κουίκ.
Εκτίμησε ότι «τελικά καταφέραμε το καλύτερο: Να πάρουμε μία τριετή - για πρώτη φορά αυτό - συμφωνία εξόδου από την κρίση, ναι, με δύσκολα μέτρα ομολογώ, αλλά με συγκεκριμένα και το πρόγραμμα χρηματοδότησης των υποχρεώσεών μας και με το εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό Πρόγραμμα των 35 δις και με τη δυνατότητα - επίσης για πρώτη φορά - να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αλλάζει τα όποια δύσκολα μέτρα έχει ψηφίσει, με ηπιότερους νόμους, έχοντας εξασφαλίσει η ίδια κοστολογημένα αντίμετρα».
Ερωτηθείς για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «επί 25 χρόνια το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των καναλιών λειτουργούσε πάνω στην άμμο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων μιλάει για ασυδοσία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Σας παραπέμπω και στα όσα έλεγε στον «Μπαϊρακτάρη» ο Κώστας Καραμανλής, ανεξάρτητα με το αν τα λόγια έμειναν λόγια και δεν προχώρησαν σε πράξεις, τις οποίες φρενάρισε - για να μην ξεχνιόμαστε - το βαθύ κράτος των Βρυξελλών».
«Επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, θέλω να ελπίζω ότι κανένας εμπλεκόμενος με τα ΜΜΕ δεν θα έχει αντίρρηση να μπούνε σαφείς και αυστηροί κανόνες λειτουργίας και βεβαίως - για πρώτη φορά - να υπάρξουν και σαφείς διαδικασίες αδειοδότησης των συχνοτήτων» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ καταλήγοντας «το κάθε κράτος το διοικούν Κυβερνήσεις. Καλές ή κακές, αλλά Κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να το διοικούν άλλοι παράγοντες».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου