Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«Φάτε» το νερό σας με 5 τροφές που σας κρατούν ενυδατωμένους

5 τρόποι για να «φάτε» το νερό σας!
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι το πώς θα αποτρέψουμε το σώμα μας από το να αφυδατωθεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες ιδίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Γι “αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα και ποτά ενυδατώνουν πραγματικά το σώμα, μια καυτή ημέρα, και αποτρέπουν την πτώση των επιπέδων των υγρών και των ηλεκτρολυτών. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο ενυδατικά τρόφιμα και ποτά, καθώς και μερικά προϊόντα αφυδάτωσης που είναι καλύτερα να αποφεύγονται.
Καρπούζι
Το καρπούζι στην πραγματικότητα αποτελείται περίπου από 92% νερό και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Εκτός όμως από την ενυδάτωση, μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να παραμείνει υγιές κατά τη θερινή περίοδο με την παροχή βιταμινών Α, Β και C και σημαντικών ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο και το νάτριο, τα επίπεδα των οποίων μπορεί να πέσουν αν κάποιος είναι αφυδατωμένος.
Πεπόνι
Kreativitet-vannmelon-vann-Pitted-576x1024Το πεπόνι είναι ένα άλλο φρούτο που είναι ιδανικό για αυτές τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Περιέχει περίπου 90% νερό (σχεδόν όσο και το καρπούζι) και είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο.
Αγγούρι
Τα αγγούρια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, τα οποία συμβάλλουν στην ενυδάτωση. Εκτός από αυτό, είναι μια πλούσια πηγή τεσσάρων από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες: ασβέστιο, κάλιο, νάτριο και μαγνήσιο. Έτσι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το σώμα σας σε ισορροπία, ακόμη και στον καύσωνα.
Σέλινο
Από όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που αναφέρονται παραπάνω, το σέλινο έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό: περίπου 96%! Αποτελεί επίσης μια μεγάλη πηγή ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, το νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, που το σώμα μπορεί να χάσει μέσω του ιδρώτα και τα οποία πρέπει να αποκατασταθούν, όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός.
eat-your-waterΣταφύλια
Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο γλυκά κεράσματα του καλοκαιριού με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Και εκτός από το να συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τα σταφύλια ( ειδικά τα κόκκινα ) είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και ενώσεις , όπως η ρεσβερατρόλη , η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματική για την υγεία της καρδιάς.
Τι πρέπει να αποφεύγετε :
Υπάρχουν φυσικά τρόφιμα και ποτά που είναι καλύτερα να αποφεύγονται κατά την διάρκεια αυτών των θερμών καλοκαιριών, καθώς έχουν την τάση να αφυδατώνουν το σώμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες αν αφεθεί ανεξέλεγκτο.
Προϊόντα που πρέπει να αποφεύγονται είναι εκείνα που περιέχουν : Καφεΐνη, ζάχαρη και αλκοόλ.
Και τα τρία αυτά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν πραγματική απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, ακόμη και όταν βρίσκονται σε ποτά. Είναι λοιπόν καλύτερο να τα αποφύγετε, ειδικά τις μέρες με καύσωνα.

πηγή:invitromagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου